דבש טבעי:
דבש הוא תוצר טבע שמשמש למטרות טיפוליות רבות. [1] הוא מיוצר על ידי דבורים מצוף הצמחים. [2] הדבש מכיל יותר מ -200 חומרים. הוא מכיל: פרוקטו אוליגוסכרידים, חומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים ואנזימים. חומצה פולית, חומצה אסקורבית ויטמין C, קטלאז, דיסופרז סופראוקסיד, גלוטתיון מופחת, פפטידים, ועוד. רוב התרכובות הללו משלבות ידיים, פועלות יחד ומהוות נוגדי חמצון.
יתרונות הדבש:
טיפול במחלות מערכת העיכול, כגון דלקת קיבה, תריסריון, כיב בקטריאלי. הדבש מונע הידבקות של חיידקים בתאי אפיתל על ידי השפעה על תאי החיידקים, ובכך מונע את התפתחות הדלקת בשלביה המוקדמים. דבש מונע שלשול, גסטרואנטריטיס חיידקית (גסטרואנטריטיס) ומטפל בבקטיריה שגורמת לכיב כיבה.
טיפול בדלקות פטרייתיות, כך שדבש לא מדולל פועל למניעת גידול פטריות, ודבש מדולל פועל להפסקת ייצור רעלים.
מחקרים על סוכרת חשפו, כי צריכת דבש באופן יומי גורמת לירידה קלה ברמת הגלוקוז, כולסטרול ומשקל הגוף בקרב אנשים עם סוכרת. כמו כן, נמצא כי דבש מאט את עליית הסוכר בדם בהשוואה לסוכר השולחן או הגלוקוזה.
מחקרים רבים מצאו כי דבש הוא מקור טוב לפחמימות במיוחד עבור ספורטאים לפני ואחרי תרגילי כוח, ותרגילי אירובי, ולפי ההערכה, דבש משפר את ביצועי הספורטאי.
לדבש נמצאו תכונות אנטי דלקתיות וחיסוניות ללא תופעות לוואי שמופיעות במקרה שבו משתמשים בתרופות אנטי דלקתיות, כמו השפעה שלילית על הקיבה.
כמה מחקרים מצאו שדבש מועיל נגד מחלת הסרטן.
דבש טבעי מסייע בטיפול בעייפות, סחרחורות וכאבים בחזה.
דבש יכול להקל על כאבי שיניים.
משפר את רמת האנזימים והמינרלים בדם.
דבש מפחית כאבי מחזור משפר את צפיפות העצמות ומונע עלייה במשקל.
מחקרים ראשוניים מצאו כי שימוש בדבש, שמן זית ושעוות דבורים מפחית כאבים, דימומים וגרד שנגרמים מטחורים.
מקורות:
^ Eteraf-Oskouei T. and Najafi M, "Traditional and Modern Uses of Natural Honey in Human Diseases: A Review", Iranian Journal of Basic Medical Sciences, Page 731-742. Edited.
^ "Find a Vitamin or Supplement: HONEY", webmd. Edited.